PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM PRVE PRELIMINARNE ANALIZE U ORGANIZACIJI IBT-a

Poštovani,

Od samog početka osnivanja Instituta za Bio i Tehnosferu (IBT), u srpnju 2022, krenuli smo s prvim projektom kojem je bio cilj preliminarno prikupljanje dokaza o kontaminaciji biosfere na teritoriju Republike Hrvatske izazvanoj geoinženjerskim operacijama koje se u zračnom prostoru Republike Hrvatske provode već punih 14 godina. Te operacije provode se posljednje 4 godine s pojačanim intenzitetom , što je očito iz vizualnih praćenja preleta zrakoplova nad teritorijem Republike Hrvatske (posebno na potezu od Zagreba prema Sarajevu, u susjednoj Bosni i Hercegovini) te praćenja zagađenosti zraka putem sondi čiji mjerni rezultati se redovno objavljuju i dostupni su putem interneta.

Od prikupljenih uzoraka kišnice i prašine koja je ostala nakon isušivanja oborina, počev od srpnja 2022, 3 uzorka su količinski i prema prihvaćenim standardima analize zadovoljila detaljnu obradu od strane certificiranog laboratorija kojem je Institut povjerio ovu zadaću. Nakon detaljne analize uzoraka i komuniciranja relevantnih podataka laboratoriju (uključujući informaciju o sumnji na određene pretpostavljene teške metale kao kontaminante), uz dodatnu provjeru kako bi se izbjegle pogreške, laboratorij je ovih dana dovršio ovu preliminarnu analizu i dostavio rezultate Institutu IBT.

Rezultati su zabrinjavajući i potvrdili su našu početnu sumnju. Mi u Institutu IBT odlučili smo ove rezultate javno objaviti nakon detaljne analize svih popratnih dokumenata i materijala vezanih uz prikupljene uzorke (vrijeme, mjesto i okolnosti prikupljanja uzoraka te vezani događaji geoinženjerskih operacija) kako bismo ponudili puni kontekst za valjanu interpretaciju rezultata.

Ova preliminarna analiza tek je početak projekata Instituta IBT koji slijede, u kojima ćemo nastojti prikupiti i analizirati što više uzoraka (statistički značajan broj uzoraka) te izvesti što je moguće više mjerenja (kemijskih, bio-kemijskih, spektroskopskih, elektromagnetskih i drugih) stanja atmosfere nad teritorijem Republike Hrvatske kako bismo ustanovili istinu o tome što nam se zaista događa te otklonili sve sumnje u realnost geoinženjerskih operacija nad teritorijem Republike Hrvatske.

Ističem da je ovo izuzetno važno sa stanovišta zaštite zdravlja ljudi i okoliša naše zemlje. Prikupljene podatke  koristit ćemo kao snažan argument (sila argumenata) na osnovi kojeg ćemo sve relevantne državne institucije i tijela pozvati na odgovornost zbog nebrige i zapostavljanja ovih važnih problema s kojima se svi suočavamo. Pozivam sve sudionike ovih akcija da budu ustrajni i da maksimalno podrže ovaj zahtjevan rad koji je pred nama. Pozivam još jednom sve koji se svojim vještinama, znanjem i iskustvom mogu još aktivnije, u većoj mjeri, uključiti u rad Instituta.

Srdačan pozdrav svima  ***

Božidar  Kemić, mag. phys.
ISTRAŽIVAČKI SEKTOR
INSTITUT ZA BIO I TEHNOSFERU

4 komentara

 1. Sonja Vidič
  22. listopada 2022.

  Činjenica je da se geoinženjering provodi već dugi niz godina. Pratim redovito objave i na stranicama geoingeneering.com na kojima se daje veliki broj informacijama o ovim aktivnostima. Kao stručnjak iz područja atmosferske fizike i kemije s dugogodišnjim iskustvom u ovom području želim skrenuti pažnju na činjenice: (a) kada ugledamo chemtrailove nad našim područjem onda gotovo sigurno možemo zaključiti da se materijal kojim se zasijava nebo neće biti istaložen na području Hrvatske. Naime, zasijavanje se uvijek provodi za lijepog (neporemećenog) vremena na visinama od oko 8-10 km. Brzina taloženja čestica (sukladno njihovoj veličini) kreće se od oko 0,3-1 cm/s u slobodnoj atmosferi. Da bi došle do tla, potrebno je oko 10 dana (u slučaju taloženja brzinom od 1 cm/s). Drugim riječima, te su čestice atmosferskim strujanjem prenesene na udaljenosti od nekoliko stotina-nekoliko tisuća km i vjerojatnost njihovoga taloženja nad našim područjem je minimalna; (b) ukoliko želimo znati što se zbiva nad našim područjem moramo pratiti zasijavanje nad onim područjima Europe (i SAD-a) odakle atmosferskim strujanjem dolazi do prijenosa nad naše područje (u jugozapadnoj, zapadnoj i sjeverozapadnoj struji). Ili, bolje rečeno, moramo tražiti da se službeno kontinuirano analiziraju uzorci PM i oborine s obzirom na proširenu listu metala a ne samo onih koji su zakonom propisani. To bi trebalo pratiti na ruralnim područjima (ne samo u gradovima) gdje već imamo uspostavljena mjerenja. Bitno je da se iskoristi postojeća infrastruktura RH u koju smo svi kao građani RH uložili a vlastite resurse usmjeriti tamo gdje nema mjerne infrastrukture. Kemijski laboratorij DHMZ-a raspolaže analitičkim instrumentima koji omogućuju ove analize bez dodatnih troškova.

  Odgovori
  1. Jasenka
   2. siječnja 2023.

   DHMZ već više godina vidljive neuobičajene tragove aviona, koji ispuštaju tvari, NAZIVAJU NOVOM VRSTOM OBLAKA. Možda je to bilo samo mišljenje pojedinih meteorologa, a ne stav cijele ustanove. U svakom slučaju izazvale su nepovjerenje. Već je opće poznato i PRIZNATO da ispuštaju sredstva kojima treba “zamračiti” Sunce, “kako nas isto ne bi previše zagrijavalo”. Što je DHMZ do sada poduzeo, izmjerio i objavio o tome.

   Odgovori
 2. Igor
  24. listopada 2022.

  Napravite analizu zraka i onda to objavite, a pokušajte objasniti odakle i što rade crvena krvna zrnca na 11 km visine, ta analiza je već odavno zataškano.

  Odgovori
 3. Ljuba Loparić
  28. listopada 2022.

  🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pomakni se na vrh