Crowdfunding

Otvoreni projekti:

ATMOSFERSKA OPTIČKA SPEKTROSKOPIJA KOMPONENTI AEROSOLA IZ GEOINŽENJERSKIH RASPRŠIVANJA NAD TERITORIJEM REPUBLIKE HRVATSKE

Opis projekta: Ponekad kada su trag raspršenih aerosolnih čestica (posebno metalnih) i Sunce poravnati u ispravnoj konfiguraciji, lomljena sunčeva svjetlost će stvoriti umjetnu dugu nepravilnog oblika.Tu pojavu ne smije se brkati sa sunčevim haloom koji se ponekad stvara prividno oko Sunca. Kut loma sunčeve svjetlosti od kristala leda nije isti kao  kut  sunčeve svjetlosti reflektirane od aerosolnih čestica.

Opis projekta: Postoje mnoga vizualna opažanja mlažnjaka koji iza sebe ostavljaju tragove troposferskih aerosola, koje neki nazivaju ˝chemtrailovi˝, za koje službeni narativ tvrdi da su bezopasni tragovi koje čine kristalići leda iz ispušne kondenzacije iza zrakoplovnih motora (tzv. ˝contrailovi˝).

Cilj projekta je koristiti radiometrijska mjerenja u rasponu od 250-300 nm (UV-podrčje) kako bi se pokazalo da tipični chemtrail nije contrail. Pritom je važno učiniti što više mjerenja (statistički signifikantan broj mjerenja) s različitih lokacija na teritoriju Republike Hrvatske.

Pomakni se na vrh